Михаил Ангелов  е три пъти пра-племенник“ на Левски. Той споделя

...
Михаил Ангелов  е три пъти пра-племенник“ на Левски. Той споделя
Коментари Харесай

Михаил от рода на Левски: Днешното време е особено. Всеки се бори с трудностите

Михаил Ангелов  е „ три пъти пра-племенник “ на Левски. Той споделя в предаването ", че когато е на паметника на Апостола постоянно доста се вълнува, освен тъй като във вените му тече неговата кръв, само че и като българин. Михаил споделя, че носи възприятието на отговорност. По негови думи днешното време е изключително, всеки се бори с компликациите, само че все пак е хубаво да си спомняме за персони като Левски, тъй като те са живели в още по-трудни времена.

 

Михаил счита, че можем да се оправим с компликациите, само че ни е нужна религия. Той споделя, че хората би трябвало да си оказват помощ всеки ден, да не гонят персоналния си интерес, за сметка на другите. Наследникът на Апостола е на мнение, че не би трябвало да се обръща тил на делото на Левски, че би трябвало да сме почтени, почтени пред лика му. Ангелов припомня за любознателността на Левски, неговата неотстъпчивост към неправдата.

 

Михаил Ангелов е учител в стопанския факултет на СУ „ Климент Охридски “. Той споделя, че е имал опцията да замине за чужбина, само че е избрал да остане в България. Преподавателят приканва да помним какво са създали българите като Левски за нас и да живеем почтено. Казва, че е тъжно портретите на Левски да бъдат в кабинетите на политиците, които не извършват заветите на Апостола, тъй като това е непотребна показност.

 

От през вчерашния ден на паркинга зад министерство на земеделието има паметна плоча на Апостола. Странното е, че ще остане там единствено краткотрайно. Продължават опитите на откривателя Николай Иванов да накара институциите да работят и на мястото да се подхващат разкопки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР